Cihazınızın konfigürasyonunun hiçbir detayını kaçırmayın

iphone

iPhone’umu Bul Nasıl Kapatılır

2010 yılında kaybolan veya çalınan Apple cihazlarınızı bulmanın bir yolu olarak tanıtılan Find My iPhone, Apple kullanıcılarının cihazlarını güvende tutmaları için kullanılabilecek en önemli güvenlik önlemlerinden biridir. Apple Kimliğinize bağlı tüm iPhone’lar, iPad’ler ve Mac’ler de dahil olmak üzere tüm Apple kitinizi izleme, silme veya uzaktan kilitleme gücü verir.

Bununla birlikte, iPhone’umu Bul’u kapatmak isteyebileceğiniz durumlar vardır. iPhone’unuzu satıyorsanız veya Apple Kimliği bilgilerinizle birinin sizi takip etmesinden endişe ediyorsanız, bu özelliği kapatmanız gerekir. iPhone’umu Bul’u nasıl kapatacağınızı öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir.

iPhone veya iPad’de iPhone’umu Bul’u Devre Dışı Bırakma

Bahsettiğimiz gibi, cihazınızı satmak, başka bir Apple kimliğine geçmek veya hesabınızın güvenliği ihlal edilmişse, iPhone’umu Bul özelliğini devre dışı bırakmak önemlidir. Cihazlar aynı Apple kimliğini paylaştığı sürece, sahip olduğunuz herhangi bir iPhone veya iPad cihazında bunu yapmak mümkündür.

  1. iPad veya iPhone’da iPhone’umu Bul’u kapatmak için Ayarlar cihazınız için menü. İçinde Ayarlar menüsünde, menünün üst kısmındaki adınıza dokunun. Daha eski iOS cihazları için, simgesine dokunmanız gerekir. iCloud Bunun yerine.
  1. İçinde Hesap ayarları menü, dokunun iCloud. Daha eski iOS cihazları bu adımı atlayabilir.
  1. İçinde iCloud menüsüne dokunun, Telefonumu bul seçenek (adlandırılmış iPad’imi Bul/ipod diğer cihazlarda) devre dışı bırakmaya başlamak için menüye girin. Daha eski iOS aygıtları için, yanındaki kaydırıcıya dokunmanız yeterlidir. Telefonumu bul seçeneğinde iCloud özelliği devre dışı bırakmak için menü
  1. yanındaki kaydırıcıya dokunun. Telefonumu bul içinde devre dışı bırakma seçeneği Telefonumu bul Menü. Bunu yapmak için Apple Kimliği kullanıcı adınızı ve şifrenizi onaylamanız gerekir. Daha eski iOS cihazları bu adımı atlayabilir.

Bu, aygıtınızı Apple Kimliğinizle oturum açmış halde bırakırken iPhone’umu Bul’u kapatacaktır. iPhone’umu Bul’u daha sonraki bir tarihte etkinleştirmek istiyorsanız, öğesinin yanındaki kaydırıcıya dokunun. Telefonumu bul yeniden etkinleştirme seçeneği.

OKUMAN  iPhone'da Otomatik Metin Mesajı Yanıtları Nasıl Kurulur

Mac’te iPhone’umu Bul’u Devre Dışı Bırakma

Mac’iniz varsa, aynı Apple Kimliği ile giriş yaptığınız tüm aygıtlar için Bul özelliğini kapatabilirsiniz. Buna Mac’inizin yanı sıra iPhone’lar, iPad’ler ve daha fazlası dahildir.

Apple Kimliğinizi oturum açmış durumdayken Mac için Bul özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Diğer aygıtlarda, Apple Kimliğinizi aygıttan kaldırmak için Mac’inizi kullanabilirsiniz. Bu, Bul özelliğini kaldıracak, ancak bu süreçte Apple Kimliğinizden çıkış yapmanıza neden olacaktır.

  1. Bunu yapmak için, açın Sistem Tercihleri uygulama. Bunu Dock’taki simgeye tıklayarak veya elma menüsü > Sistem Tercihleri.
  1. İçinde Sistem Tercihleri menü, tıklayın Apple kimliginiz simge.
  1. Mac’iniz için Bul özelliğini devre dışı bırakmak istiyorsanız, iCloudöğesine dokunun, ardından işareti kaldırmak için öğesine dokunun. Mac’imi Bul onay kutusu. Apple Kimliğiniz için parola sağlayarak bunu onaylamanız gerekir.
  1. Diğer cihazlar için (iPhone’unuz gibi), sol taraftaki listeden Apple cihazınızı seçmeniz gerekir. Buna tıklamak, o cihaz için mevcut seçenekleri getirecektir. Hesabınızdan kaldırmak için (böylece İzlememi Bul’u devre dışı bırakmak ve ayarlarınızı ve bilgilerinizi kaldırmak için), Hesaptan Kaldır Ekranın altındaki düğmesine basın.

Mac’iniz için Bul özelliğini devre dışı bırakırsanız, gelecekte etkinleştirmek için bu menüye dönebileceksiniz. Diğer cihazlar için, Apple Kimliğinizi bu şekilde kaldırmak, Find My özelliğini devre dışı bırakır, ancak işlem sırasında cihazınızı da siler, bu nedenle devam etmeden önce iPhone veya iPad’inizi yedeklediğinizden emin olun.

iCloud Kullanarak iPhone’umu Bul Nasıl Kapatılır

İCloud web sitesini kullanarak Android veya Windows PC’ler gibi diğer cihazlarda iPhone’umu Bul özelliğini kapatmak mümkündür. Maalesef, bunu uzaktan yapabilmek için cihazı silmeniz gerekecek—iCloud web sitesi, cihazınızı ve verilerinizi tehlikeye atabileceğinden, bir güvenlik önlemi olarak sistemi kapatmanıza izin vermez.

Bu, bu seçeneği yalnızca belirli durumlarda yararlı olabilecek bir son çare seçeneği haline getirir. Cihazınızı sattıysanız, ancak önce onu hesabınızdan kaldırmayı unuttuysanız bunu yapmak isteyebilirsiniz.

  1. Bunu yapmak için web tarayıcınızı kullanarak iCloud web sitesine gidin. öğesine dokunmanız gerekecek. Telefonumu bul Devam etmek için ana ekrandaki simgesine
  1. üst kısmında Telefonumu bul sayfa, dokunun Tüm cihazlar, ardından kaldırmak istediğiniz cihazı seçin.
  1. basın Sil önce ayarlarınızı ve dosyalarınızı cihazdan silmek için düğmesine basın. Bu, tüm verilerinizi kaldırmalıdır, ancak aygıtı Apple Kimliğinize bağlı bırakacaktır. dokunmanız gerekecek Sil onaylamak için bir sonraki aşamada.
  1. Cihaz silindikten sonra, tuşuna basın. Hesaptan Kaldır Cihazı hesabınızdan tamamen kaldırmak için düğmesine basın. Bu, Bul özelliğini devre dışı bırakacak ve cihazın hesabınızla olan tüm bağlantılarını kaldıracaktır. Musluk Kaldırmak onaylamak için tekrar

Kimlik Bilgileri Olmadan iPhone’umu Bul’u Kapatma

Bul özelliği etkinleştirilmiş bir aygıt için Apple Kimliği oturum açma ayrıntılarına sahip değilseniz, onu devre dışı bırakamazsınız. Bu, Apple’ın çalınan Apple cihazlarının sahibinin izni olmadan silinmesini ve başka bir amaca dönüştürülmesini önlemek için uyguladığı genel güvenlik önlemlerinin bir parçasıdır.

Bir Apple aygıtı silinirse ancak önce bir Apple hesabından kaldırılmazsa, etkinleştirme kilidi yerinde kalır. Bunun için bir geçici çözüm yoktur; ya aygıtı değiştirmeniz ya da parolayı sıfırlayarak ya da doğrudan Apple ile iletişime geçerek Apple Kimliğinize erişimi geri yüklemeniz gerekir.

OKUMAN  iPhone Face ID Çalışmıyor Nasıl Onarılır

Hesaba erişiminiz olduğunda Bul özelliğini devre dışı bırakabilir veya Apple Kimliğinizi cihazdan tamamen kaldırabilirsiniz.

Apple Cihazlarınızın Güvenliğini Sağlama

iPhone’unuzu satmak istiyorsanız veya Apple kimliklerini değiştiriyorsanız, iPhone’umu Bul’u nasıl kapatacağınızı bilmek çok önemlidir. Bunu kullanmak, hırsızlığa karşı başka bir güvenlik katmanı sağlar, ancak erişimi kaybetme konusunda endişeleniyorsanız, Apple Kimliğinizi güvende tutmak için iCloud için iki faktörlü kimlik doğrulamayı açmayı unutmayın.

Bir Mac’iniz varsa, başka bir hırsızlığa karşı koruma katmanı olarak Aktivasyon Kilidi’ni etkinleştirerek, ilk önce onlar silebilseler bile başkalarının Mac’inizi kullanmasını engelleyebilirsiniz. Aşağıdaki yorumlarda kendi Apple güvenlik ipuçlarınızı bize bildirin.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Şunlar da hoşunuza gidebilir